ПРОТЕСТ ГРОМАДСЬКОСТІ ПРИІРПІННЯ ПРОТИ МОВНОГО ЗАКОНУ

8 липня 2012 р. за ініцативи міської громадської організації “Українська Народна Рада”  та  об”єднання “Демократична Київщина” відбувся мітинг протесту проти ухвалення Верховною Радою Закону України “«Про засади державної мовної політики» удругому читанні.   В організації та проведенні мітингу прийняли участь осередки політичних партій ВО “Свобода”, Рух, УНП, “Батьківщина”. На мітингу були підтримані  Зверення до Президента України, Ірпінського міського голови, депутата Верховної Ради П.В. Мельника.

no images were found

Колективне звернення представників громади та громадських об’єднань Приірпіння до Президента України
Шановний пане Президенте !
      3 липня  2012 року Верховна Рада України завдяки Вашій підтримці ухвалила законопроект «Про засади державної мовної політики».
    Отже слухняна більшість у Верховній раді вважає, що таким чином виконує передвиборчі і програмні засади політичної сили, до якої належите і Ви. Разом з тим, Вам відомо, що на підтримку таких ідей на минулих президентських виборах отримано менше 40 % голосів громадян України. Президент  України та    Верховна рада повинні це враховувати.
     Ми, звернення представників громади та громадських об’єднань Приірпіння глибоко вражені  цинічним відношенням до регламенту Верховної ради, порушенням процедур прийняття такого важливого закону, неврахуванням зауважень і пропозицій профільної комісії.
    До того ж, сам закон носить абсолютно антиукраїнський характер та не відповідає Конституції України, зокрема статті 10, у якій сказано, що «Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України».
    Закон  «Про засади державної мовної політики» суперечить також міжнародним документам, ратифікованих Україною, зокрема Європейською хартією регіональних мов та мов меншин, в основі якою захист зникаючих мов корінного населення.
    Незважаючи на всі ці неузгодженості з основними законами, що зачіпають дане питання, депутати голосують за цей законопроект, тим самим підводячи Україну до стану загального хаосу.
Ми, представники громадськості Приірпіння, надзвичайно стурбовані ситуацією, що склалася. Мовне питання не може розігруватись у передвиборчий період,  а державна мова у нас єдина і про це чітко говорить Конституція України. Прийняття законопроекту Колесніченка – Ківалова має на меті розділити націю, а без сильної нації немає сильної країни.
    Закликаємо Вас використати свій статус Гаранта Конституції, що покладає на Вас обов’язок припиняти будь-які дії законодавчої, виконавчої та судової влади, які прямо чи опосередковано порушують основний закон України. Ви маєте достатньо повноважень, щоб зупинити просування цього антиукраїнського та антиконституційного закону та розділення України, шляхом його ветування.
     У випадку, якщо Гарант Конституції України не виконає своїх безпосередніх обов’язків, покладених на нього народом України та Конституцією України, ми разом із усіма опозиційними силами будемо змушені вдатися до більш активних дій.
    Не сподівайтеся, що ми зупинимося у захисті своєї гідності і честі, своїх прав і свобод, передбачених чинною Конституцією.
    Хто і що б не робив, Україна стане розвиненою і могутньою, рівною серед рівних держав Європи! Українці будуть гордитися собою і рідною землею! Вирішуйте, з ким Ви?
    8 липня 2012 року. м. Ірпінь . Підписні листи додаються.

Колективне звернення представників громади та громадських об’єднань Приірпіння до міського голови
 Шановний Володимире Даниловичу ! 
3 липня  2012 року Верховна Рада України голосами Ваших однопартійців ухвалила законопроект «Про засади державної мовної політики».
Ми, представники громади та громадських об’єднань Приірпіння, в черговий раз пересвідчилися, що діючі регламентні вимоги не тільки не беруться до уваги, але й відбувається з цього приводу хизування так званої більшості. Чого вартий тільки сленг регіоналів.
Громаду Ірпеня цікавить  позиція з приводу ухвалення даного законопроекту Вас особисто та  міської ради як представницького органу влади.
Більш того, ми вимагаємо від Вас та членів ПР – депутатів міської ради, враховуючи думки більш ніж 50 % громадян Приірпіння, котрі не підтримують надуману двомовність, терміново розглянути дане питання на позачерговій сесії і звернутися до Президента про ветування даного закону.
Невиконання наших вимог свідчитиме про відсутність  з Вашого боку державницького розуміння важливості дотримання норм Конституції та законів, про невігластво в усвідомленні важливості української мови в процесі державотворення, про небажання залучати вагомий всесвітньо визнаний потенціал корінної нації та інших народностей до процесів державного становлення і плекання моральних цінностей.
Вибір за Вами. У Вас ще є шанс не стати поплічниками негідників від політики, осіб, які тільки й те роблять, що розколюють Україну, плюндрують історичну пам’ять і почуття кожного українця.
Ми свій вибір зробили давно. Ми не хочемо і не будемо жити в «русском мире» чужоземців. Путінізація і тютюновий митрополит Гундяєв не для нас. Ми горді з того, що за нами Україна, Правда і Сила!
8 липня 2012 року. м. Ірпінь . Підписні листи додаються.
Колективне звернення представників громади та громадських об’єднань Приірпіння до депутата Верховної Ради П.В. Мельника
Шановний Петре Володимировичу! 
3 липня  2012 року Верховна Рада України голосами Ваших однопартійців ухвалила законопроект «Про засади державної мовної політики».
Ми, представники громади та громадських об’єднань Приірпіння, вимагаємо від Вас  відкликати свій голос на підтримку даного законопроекту та висвітлити у засобах інформації аргументи, що спонукали  до рішення, яке традиційно не  підтримується громадою  Приірпіння.
Невиконання наших вимог свідчитиме про відсутність розуміння Вами та представниками влади важливості дотримання норм Конституції та законів, необхідності підтримки  і збереження національних цінностей, основною із яких є  українська мова.   8 липня 2012 року. м. Ірпінь .
PS.
Повні тексти звернень із підписними листами   та листом від громади з проханням опублікувати їх  були наравленідо редакції газети “Ірпінський вісник” і  були проігноровані. 
ОРГКОМІТЕТ МІТИНГУ:

Прізвище та ініціали Громадське об’єднання
Найда І. В. Громадська організація  «Демократична Київщина»
Редич О. В. Громадська організація  «Українська народна рада»
Мельничук Б. О. ІМО ВО «Свобода»
Ковальчук М. Г. ІМО партії  «Батьківщина»
Скрипленко Т. П. ІМО «Українська народна партія»

 

 

 8 липня 2012 року. м. Ірпінь .

Popularity: 1% [?]

3 коментарі до "ПРОТЕСТ ГРОМАДСЬКОСТІ ПРИІРПІННЯ ПРОТИ МОВНОГО ЗАКОНУ"

  1. Да, блин, многолюдо…
    И особо нравится “Колективне звернення представників громади та громадських об’єднань Приірпіння” четырех ГО Приирпенья из штук сто тридцати. Молодцы! Так держать!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code