Це Генплан розвитку будівельного бізнесу, а не Генплан розвитку курорту!

Марія КОНДРАТЮК

Нинішня влада селища Ворзель грубо порушила постанову Кабінету міністрів України №555 від 25.05.2011р. про «Порядок проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», а саме:

пункт 3 – не було оприлюднення прийнятих рішень щодо розроблення проекту генерального плану селища (мету, склад та зміст проекту) з прогнозованими правовими, економічними, екологічними та соціальними наслідками;

пункт 4, 8, 11 – не було організовано доступу громадськості до зазначеної документації, Де, кому, в якому вигляді, та коли, в які терміні, можна подавати пропозиції та зауваження; не відомо прізвища осіб, які повинні забезпечити розгляд пропозицій громадськості і як наслідок – відсутня реєстрація, розгляд, та узагальнення пропозицій громадськості Ворзеля.

вул. Леніна – вул. Артема – 1,35 га;

вул. Пролетарська (58 квартал) – 1,5га;

вул. Кірова – вул. Котляревського (22 квартал)- 2,3 га;

вул. В.Жовтня – вул. Червоноармійська (40 квартал) – 2,92га;

– вул. В.Жовтня (61 квартал) – 3,0га.

Ці ділянки, площею 11,53 га минула влада задекларувала як рекреаційні, але не встигла надати їм такий статус.

Нинішній владі було б достатньо внести зміни у рішення від 02.07.2009р. і затвердити ці ділянки як рекреаційні. Проте вона цього не зробила. Натомість роздала землі під котеджну та багатоповерхову забудову (окрім вул. В.Жовтня (61 квартал) – 3,0га.

Основою розробки нинішнього варіанту Генерального плану є генплан, який розроблявся ще селищними радами попередніх скликань  (голови – Сотнікова З. Ю. та Кухарський С.О.), але то був  план розвитку селища як КУРОРТУ. Він не був затверджений через низку причин, головна з яких – відсутність коштів.

Проект Генплану, поданий теперішньою владою (голова – Венгрик О.П.), формально є «Внесенням змін до Генерального плану», але взявши за концепцію попередній Генплан курорту, його переробили на план не розвитку курорту, а план розвитку будівельного бізнесу!!!

Почнемо з Кичеєва. Ділянки виділені позначкою (2) – вул. Кірова – Котляревського, вул. Кірова «Погореловка», вул. Будьонного – Котляревського, всього приблизно 2,3 га – це вже котеджна забудова.

Ділянка вул. Леніна – Артема – 1,35 га, позначка (5), (в народі називають «ресторан дубки», бо там люди збираються для відпочинку) – це котеджна забудова.

Ділянка – вул. Пролетарська (58 квартал) – 1,5га – позначка (6). Ця ділянка знаходиться перед входом до парку біля ворзельського ставка. Вона теж віддана під котеджну забудову.

Парк «Перемога» позначка (6) – теж котеджна забудова.

Вул. Ватутіна 2, позначка (9) – мешканці цього будинку впродовж десятиліть обробляли по 1,5- 2 сотки біля свого будинку. Ці землі також віддані під котеджну забудову .

Ділянки – вул. В. Жовтня – Червоноармійська, 2, 92 га, а також колишня територія санаторію «Зірка» ( позначки 3) – віддані під забудову багатоповерхових будинків.

Підтримуємо ідею щодо визначення та юридичного закріплення меж сел. Ворзель як курорту та його санітарних зон. А саме: Завести до селища Ворзель землі запасу сільськогосподарського призначення села Мироцьке (землі розташовані на північно-західній околиці Ворзеля, між трасою Київ-Ковель та залізницею). Це узгоджується з побажаннями власників земельних паїв, а для Ворзеля це можливість нових забудов.

Застосувати до селища статус спеціальної екологічної зони, водночас знявши нині діючу категорію 4-ї зона ЧАЕС. Це не позначиться на людях, які вже мають довічний статус постраждалих від аварії на ЧАЕС, водночас зніме застереження інвесторів.

Якщо нинішня Ворзельська селищна рада дійсно хоче заручитися підтримкою громади в розробленні Генерального плану, то має чесно і відверто розповісти людям про свої плани і наміри. Що ми отримаємо – курорт чи «спальний» район? І якщо поетапно будуть ліквідовуватися курортно-оздоровчі заклади, то де працюватимуть люди? І з чого Ворзель матиме свій бюджет? Напівправдою підтримки громади не досягти.

Маєте шанс поставити ці питання розробникам Генерального плану Ворзеля особисто!

Секретар ГО ГРУКТІВ Марія Кондратюк

Popularity: 7% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code