У Ворзелі створена Народна рада


Данута КОСТУРА

На початку березня у Ворзелі відбулося Народне віче, на якому небайдужі громадяни вирішили створити Народну раду. Доручили сформувати список членів ради найбільш активній на цьому віче ворзелянці. Через п’ять тижнів мешканці Ворзеля зібралися знову, щоб поговорити про наболіле і затвердити список .

Цього разу віче за чисельністю було скромнішим – прийшло близько 50 осіб ( на минулому спрацював адмінресурс). Зазвучали голоси про перенесення віче на інший день, бо не всі знали про нього. Організатори запевнили, що роздали, розвісили велику кількість листівок. А прийшли справді небайдужі. Від влади були один депутат та головний бухгалтер.

Всі хто виступав, сходились в одному – так більше тривати не може. Влада абсолютно закрита, ігнорує Закони України. Майже не оприлюднює ніякої інформації про свою діяльність. Коли відбудуться сесії, засідання виконкому влада не повідомляє. Як і про те, що ж вона наприймала на цих сесіях.

Говорили про можливу втрату Ворзеля , як оздоровниці, через інтенсивну вирубку зелених масивів під будівництво багатоповерхівок. А саме змішані листяно-хвойні ліси продукують знамените ворзельське повітря, яке прирівнювалося за своїми показниками до кисловодського.

Говорили про проблеми з водою, які чекають в недалекому майбутньому мешканців.

Під Ворзелем майже не залишилося води. І про це спеціалісти б’ють на сполох не перший рік. У 2010 році були прийняті поправки до Закону, згідно якого власники свердловин можуть без будь-якої оплати добувати до 300 тисяч літрів щодня ( детальніше у публікації: «Після нас- хоч пустеля» http://kiev.pravda.com.ua/columns/4f0073bb9c74d/ ). От і користуються цим ворзельські багатії, поливаючи свої гектарні газони, наповнюючи свої басейни першокласною артезіанською водою.

А те, що вона першокласна, розповів ворзелянин, який працює на Центральному телебаченні. Виявляється, що для пиття працівникам телебачення привозять саме ворзельську воду. Її беруть на території санаторію «Юність». Виступаючий обурювався, що через великі забори води у нього, як і в інших мешканців, які підключені до цієї гілки, є часті перебої з водою впродовж багатьох років.

Додадуть проблемі з водою збільшення кількості населення через будівництво багатоповерхівок.

Говорили і про загрозу втрати культурних надбань Ворзеля, зокрема, Будинку творчості композиторів.

Молоді мами бідкалися з приводу садочка, який вимагає негайного ремонту, тощо.

Віче вирішило звернутися до депутатів селищної ради, щоб вони рішенням сесії заборонили будівництво багатоповерхівок , у звязку з виснаженням водоносного шару, малою потужністю  каналізаційних та електричних мереж. Проголосували одноголосно.

Алла Комісарчук представила список майбутніх членів Народної ради. Всі вони відповідають критеріям, які були висунуті на першому віче –народилися у Ворзелі, закінчили саме ворзельську школу, мають вищу освіту, ніколи не перебували у владі і не отримували землі. Претенденти у члени Народної ради розказали присутнім про себе. Присутні проголосували за. Двоє були проти.

До складу Народної ради увійшли: Алла Комісарчук, Юрій Криворучко, Ігор Кисленко, Тарас Лук’яненко, Наталя Волкова , Василь Гарай, Марина Молдованова, Андрій Кравченко, Олександр Соколенко, В’ячеслав Северин. Від громадських організацій до ради ввійшли Володимир Харченко ( афганець), Анатолій Савату ( чорнобилець).

Списки відкриті. Туди можуть ввійти інші бажаючі, які відповідатимуть заданим критеріям.

Сподіваємось, що Народна рада сприятиме ефективному самоврядуванню.

Данута Костура

no images were found

Popularity: 3% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code