Больові точки Бучі

Данута КОСТУРА

У Приірпінні проходять «земельні» мітинги. І в цьому нічого дивного не має – Майдан Гідності, а згодом і президент Порошенко задекларували «життя по- новому». А щоб жити по-новому, треба розібратися зі старим, проаналізувати помилки, які були зроблені попередньою, тай не тільки попередньою, владами. І зробити висновки.

Бо ще в далекому 2002 році ( за часів прем’єрства Януковича) Бучанська та Ірпінська ради прийняли рішення, за яким 3035 га землі, які належали до державного лісового фонду, віднесли до земель житлової та громадської забудови, зарахувавши цей ліс до земель запасу.

Цим своїм рішенням депутати порушили кілька Законів України, на що звернув увагу Держкомзем. Управління контролю за використанням та охороною земель у Києві та області направило ще у 2008 році клопотання до Ірпінської та Бучанської рад, щоб вони скасували це своє рішення.

Управління звернулося також до обласної прокуратури, щоб і вона належним чином відреагувала. Оскільки прокуратура мовчить до сих пір, Держкомзем направив лист з цього приводу вже до Генпрокуратури.

Ось така земельна історія довжиною у 12 років. За цей час Приірпіння «потонуло» у земельних дерибанах. Нечувані за своїм цинізмом оборудки врешті обурили громадськість. В Ірпені, Ворзелі, а тепер і Бучі пройшли мітинги. В кожному з тих населених пунктів є свої «больові точки».

В Бучі – це, зокрема, 14 га першокласного лісу, який став власністю народного депутата Ігоря Калетника. На паркан цього комуніста, висотою у 6 м, натикаються громадяни, які гуляють затишними доріжками бучанського парку.

Віче, яке відбулося 8 липня під Бучанською міськрадою пройшло «під знаменами» Правого сектору. Керівник його Ірпінського відділу Ігор Мазур говорив спокійно і виважено про бучанські земельні проблеми, про нардепів, які доклали руку до їх створення. Інший «правосекторівець» рубав «правду-матку» без «дипломатії», дісталось, зокрема ірпінському прокурору. Дехто з присутніх на Віче почав звинувачувати промовця, що він не бучанець, то хай не виступає. Промовець дістав з кишені паспорт з бучанською пропискою.

Дмитро Філіпчук , який представився як правозахисник , який вже впродовж 5 років викриває земельні корупційні схеми, поклав всю провину за дерибан землі перш за все на місцевих депутатів, мера. Говорив недовго – дві горласті жіночки з протилежного табору швидко його перекричали. Про несправедливості місцевої влади щодо вирішення їх проблем говорили ще кілька осіб.

Коли ж один з присутніх став на захист бучанського голови Анатолія Федорука, йому просто відключили мікрофон ( Слід зазначити, що значна частина бучанців щиро може захищати пана Федорука. Адже за його керування Буча стала вигідно відрізнятися від інших міст. Про її європейськість заговорила вся Україна). Один з представників Правого сектору виступив з крикливими звинуваченнями, погрозами, неприйняттям чужої думки, чим успішно дискредитував силу, яку представляв.

Тим часом частина присутніх на Віче зайшла у приміщення міськради разом з Правим сектором. Там склали список людей, які зголосилися контролювати діяльність міського голови та депутатів.

Після цього Правий Сектор поїхав з «візитом» до Ірпінського прокурора Мирослава Пацкана.

Данута Костура

no images were found

Popularity: 4% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code