Пісні ірпінських авторів визнані кращими на міжнародному конкурсі

Тетяна ВЕРЕЖАК
На Житомирському міжнародному фестивалі-конкурсі авторської пісні ім. С.С.Щиріна «Мі-Сі-Соль» ірпінець Олександр Редич став лауреатом як автор пісень, написаних ним на вірші ірпінських поетів.

Фестиваль відбувся 11-13 липня у с.Дениші, що на Житомирщині. У конкурсній частині фестивалю ірпінський науковець, громадський діяч, голова ГО «Українська народна рада» Олександр Редич представив добірку власних пісень на вірші місцевих авторів. Перемогу принесли пісні «Сумую за Вами» на вірші Мар’яна Рачицького та «Липень» від Юлії Бережко-Камінської. Журі відзначили їх як «Кращі пісні на слова інших авторів».
Фестиваль авторської пісні «МІ-СІ-СОЛЬ» ім. Сан Санича Щиріна щорічно проходить на схилах річки Тетерів поблизу с. Дениші Житомирського району з 2002 р. та за представництвом учасників має статус міжнародного. Як зазначають організатори, цьогорічний фестиваль значно відрізнявся від попередніх. Уперше він проходив без свого незмінного директора Олександра Щиріна. Аби дати можливість більшій кількості слухачів долучитися до фестивалю, перший концерт було проведено у приміщенні Житомирського академічного обласного театру ляльок. На жаль, рясний дощ того дня не сприяв традиційному проведенню заходу на свіжому повітрі, хоча навіть за таких умов виступи не були скасовані.

Головна мета «МІ-СІ-СОЛЬ» – затвердження та продовження традицій неформального розвитку самодіяльної пісенної та поетичної творчості, започаткованих директором фестивалю О.О.Щиринім. Під час заходу діють творчі майстерні, де фахівці жанру прослуховують майбутніх учасників концертів, дають свої поради та діляться досвідом. Найкращих визначають під час конкурсного концерту.

Тетяна ВЕРЕЖАК

Ірпінський клуб авторської пісні на ФБ

Popularity: 1% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code