У Патріаршому соборі молились за перемогу добра в Україні

З нагоди 25 –річчя легалізації    української греко-католицької церкви 10 грудня у Патріаршому соборі  Воскресіння Христового УГКЦ в Києві відбулись моління за перемогу добра в Україні. На моліннях був присутній папський посланець кардинал Кристоф Шенборн, Архиєпископ Відня.Глава УГКЦ Блаженніший Святослав сказав, що цей ювілей є нагодою, щоб ще раз переосмислити цей дар свободи. 25 років тому відбулася зустріч між Папою Іваном Павлом II та тодішнім президентом СРСР Михайлом Горбачовим. « У визволенні УГКЦ цей Святий Папа відіграв вирішальну роль. Бо саме він заступився тоді за нашу Церкву», – сказав Блаженніший Святослав. На думку Глави греко-католицької церкви  Папа Франциск теж відіграє не останню роль в теперішніх подіях в Україні. Він послав свого легата, щоб підкреслити, що стоїть на боці України та її народу. « Ми вдячні Богові за дар свободи. Передаємо від УГКЦ та українського народу вдячність Святішому Отцеві  за те, що він робить для нашого народу, щоб отриманий дар ми могли зберегти», – сказав Блаженніший Святослав.

Посланець Папи кардинал Кристоф Шенборн сказав, що зустрічався з представниками Всеукраїнської ради  церков та релігійних організацій. Він глибоко переконаний, що саме тут єдність є живою. « Із свідченням того, що  християни в Україні «живуть», я повертатимусь назад». Кардинал наголосив, що « те, чим живе Україна сьогодні, має стати взірцем для інших країн світу».

Послання від Папи він передав  українською: «Папа вас любить і складає подяку Богові за вашу великодушність і жертвенну любов до Бога та своєї землі. Папа з любов’ю молиться за Вас та за весь український народ, який сьогодні так страждає і від усього серця благословить усіх вас».

Присутні у Патріаршому соборі помолилися на вервечках за мир в Україні за військовослужбовців, загиблих, за здоровя поранених ,  за вимушених переселенців.

За допомогою прямих включень разом з присутніми у Патріаршому соборі молилися вірні з Львова, Одеси, Маріуполя.

Данута КОСТУРА

no images were found

Popularity: 1% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code