Ірпінь прийняв колядників зі Львова

Жанна СЕГЕДА

Протягом різдвяних святкувань  гостинне місто Ірпінь приймало щирі вітання від колядників з інших міст. Зокрема, двічі побували різдвяні вертепи зі Львова. 10 січня 2015 року в приміщенні Ірпінської музичної школи для громади міста була представлена етнографічно-різдвяна композиція «Від Романа до Йордана». Її учасники – студенти Львівських вищих навчальних закладів – майстерно відтворили народні звичаї свят різдвяного циклу, зосередивши увагу на біблійній історії Різдва Ісуса Христа.На заході був присутній начальник відділу культури Ірпінської міської ради Анатолій Степанович Калинка з родиною. Він відзначив непересічний талант самодіяльних артистів і їх палке бажання через Різдвяну коляду об’єднати Україну.

А 13 січня в Ірпінському військовому госпіталі перед пацієнтами, лікарями, студентами,– майбутніми військовими медиками, волонтерами виступили з Різдвяним вертепом семінаристи Львівської семінарії Святого Духа та патріотична молодь. Було відзначено справді різдвяний настрій дійства, вільний від політичних уподобань. «Того, що нас єднає, значно більше, ніж того, чим ми відмінні. І дух Різдва є саме таким об’єднуючим чинником, – відзначив радник  міністра оборони України, доктор медичних наук, професор Всеволод Володимирович Стеблюк. – Віра в Бога давала нам надію при виході коридором смерті з Іловайського котла, під обстрілом кожен згадує Боже ім’я. І нинішнє свято з особливою радістю вітає той, хто пройшов крізь війну». Багато з присутніх на заході – учасники АТО, які знають справжню ціну духовній підтримці. Отець Віталій Воєца опікується військовослужбовцями в госпіталях як уповноважений УГКЦ військово-лікарняний капелан.

Присутні на заході начальник Військово-медичного інституту, доктор медичних наук, професор, полковник медслужби Ю.В. Румянцев, заступник начальника Української військово-медичної академії по роботі з особовим складом полковник І.Ф. Гончаренко відзначили активну роботу волонтерів від громади Ірпеня в госпіталях Ірпеня і Києва, висловили подяку за співпрацю., так і щоденній праці.

Згадані гурти колядників вже другий тиждень подорожують центральними і східними регіонами України, в тому числі виступали і в зоні АТО.

Обидва заходи відбулися за сприяння громади УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці м. Ірпеня (настоятель парафії – отець Мирослав Латинник ).

Popularity: 1% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code