Пам’яті земляка

У ворзельському храмі Преображення Христового  відправили  панахиду за  мешканцем Ворзеля Костянтином Ковальовим ( псевдо «Гера»), бійцем батальйону «Донбас», який загинув під Вуглегірськом 31 січня. Йому було 56 років. Сумна дата ( дев’ять днів) зібрала його друзів з інших міст, мешканців селища, побратимів по ворзельській Самообороні, активним членом якої він був.На Майдан Гідності прийшов у перші дні – хотів жити у вільній, чесній, порядній країні, де люди живуть згідно законів. Записався у 25-ту Сотню Майдану.

Ще у червні подав документи для вступу  у добровольчі батальйони. У вересні направили у батальйон «Донбас». Переживав тільки, щоб не бути тягарем для побратимів – мав проблеми з суглобами, хребтом. Але болячки там відпустили його , про що радісно розповідав  дружині Наталії та друзям. Костянтин Ковальов не міг не бути на передовій –  загострене відчуття справедливості, неприйняття неправди, фальші вимагало дій.

Він приїжджав з фронту у кінці року – друзі з броварського підприємства «Основа- Солсіф» передали через нього батальйону «Донбас» три  «Газелі» . Дві з них підприємство «обшило» бронею і антикомулятивними  сітками. Тоді побував і у Ворзелі.

Костянтина Ковальова поховали у рідному Дніпропетровську. Там закінчив інститут, працював на «Південмаші». Був майстром спорту з метання списа.

Після переїзду у Київ працював у НДІ ім. Патона, займався бізнесом. У Ворзелі прожив близько 5 років.

Костянтин Ковальов  прагнув бачити Україну гідною державою. За це віддав своє життя. Пам’ятаймо про це.

Друзі, побратими

no images were found

Popularity: 1% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code