Коли вулиці Ворзеля звучатимуть по-новому?

Данута КОСТУРА

Зараз все частіше чути від мешканців Ворзеля невдоволення щодо назв ворзельських вулиць. Здається, ворзеляни  починають соромитися, що живуть на вулицях Леніна, Великого Жовтня, Дзержинського, Крупської, Карла Лібкнехта, III Інтернаціоналу, Кірова, тощо. Ради справедливості нагадаємо, що ще за минулої влади питання перейменування вулиць періодично піднімалося небайдужими громадянами. Але тодішня влада не хотіла мати проблеми з «патріотами» старої системи з їх аргументами « краще б пенсію підняли», « для чого міняти, це ж наша історія», «треба буде змінювати всі документи», « не на часі, бо економічна криза». Звичайно, що зараз буде «залізний» аргумент» – війна.

Ну, а щодо теперішньої ворзельської влади, то  десь зо два роки тому вона знайшла кошти і поміняла старі таблички на красиві  нові. Владу  не хвилювало, що вже давно оприлюднено документи злочинів «героїв», імена яких носять  ворзельські вулиці, що ідея рівноправності,  справедливості та всезагального благоденства, яку декларували ці «герої», повністю ними дискредитована.

Ірпінь найодіозніші назви своїх вулиць поміняв ще на початку 1990-х років. Теперішня нова влада виступила з ініціативою поміняти назви ще п’ятьох вулиць. Була створена комісія з перейменування. Навели історичні довідки, влаштували обговорення, хто з мешканців хотів, міг до них долучитися. Результати цих обговорень опублікували у медіа. Чотирьом вулицям повернули їх автентичні назви.

Буча вже давно розпрощалася з комуністичними символами. Спокійно, методично. Минуле не тягне її назад назвами вулиць.

Багато громадян вважає, що при перейменуванні вулиць потрібно буде вносити зміни у паспорт, документи. «Не потрібно»,- говорить керівник юридичного відділу Ірпінської міської ради Костянтин Карєв. Реєстраційні документи на право власності на квартири чи інше нерухоме майно  залишаються чинними. Коли виникне потреба їх змінити, то документи змінюватимуться за загальною процедурою. Якщо ж хтось захоче, щоб у паспорті був проставлений штамп з новою назвою вулиці, потрібно звернутися до органів Державної міграційної служби ( паспортний стіл). Це коштуватиме 85 копійок».

Ворзелю не треба винаходити велосипед. Процедура вже давно  відпрацьована іншими радами. У Ворзелі слід створити комісію з перейменування, яка може запропонувати нові назви вулиць, щоб обговорити їх на загальних зборах, у медіа.

Думаймо!

Данута КОСТУРА

Газета «Ірпінський Вісник» №7(2700) 20 лютого 2015 року

Popularity: 4% [?]

2 коментарі до "Коли вулиці Ворзеля звучатимуть по-новому?"

  1. Я живу в Ворзелі, спілкуюсь багато з ким і ніразу не чула що хтось соромиться назв своїх вулиць. На крупській кожен день, ніодного нарікання на назву не чула.
    чим Вам Крупська насолила???

  2. Коли їдеш маршруткою №424, то Ворзель починається з шоку – маршрутка довго тнеться вулицею Великого жовтня. З електрички виходиш – те саме. Ворзеляни, ну дійсно, не соромно?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code