Планові рейди по домівках мешканців

Данута КОСТУРА

Щороку пожежно-рятувальна служба Ірпеня  разом з представниками комунальних служб проводять планові рейди по домівках мешканців Приірпіння. 14 лютого такий рейд був проведений у Ворзелі.

Учасники рейду поділилися на три групи : одна пішла до ворзельських санаторіїв, у яких проживають  переселенці, дві інші охопили малозабезпечених, багатодітних, одиноких осіб похилого віку та дітей, які проживають у неповних сім’ях.

У санаторіях рятівники поговорили  з переселенцями про правила поводження з обігрівачами, розвісили на стендах листівки з порадами і застереженнями. Групи, які ходили по приватних домівках, часто попадали не туди  через неправильні адреси чи вулиці-дублі, які є у Ворзелі. У багатьох випадках рятівникам просто не відкривали двері. Та все ж з деякими вдавалося поговорити,вручити пам’ятки поводження з газовими та електроприладами,  а представникам  філії газового господарства перевірити у будинках обладнання.

Вдалося побувати у двох багатодітних сім’ях. В одній сім’ї двері нам відкрили троє діточок, від двох до шести років, які самі сиділи вдома. Старша сестра вже живе окремо, вісімнадцятилітнього брата не було вдома. Пів року тому  у них не стало мами. Сім’я вважається неблагополучною. 87-семирічна бабуся, яка проживає у цьому ж будинку, але з окремим входом, сказала, що дітей оформляють у дитячий будинок. Можливо тому старший хлопчик побіг з плачем до неї. Як він потім сказав, – боявся, що ми прийшли  забрати його тата. А, можливо, це реакція на розмови про дитячий будинок. Як бабусі, так і в кімнатах, де проживають діти, прибрано. Не має відчуття запущеності.

Інша багатодітна сім’я, у якій довелося побувати, вразила позитивною налаштованістю до всього. Семеро дітей, дзвінко сміючись, каталися на санках. Двері красивого,великого будинку  відкрила молода, ввічлива жінка. Виявилося, що це будинок  сімейного типу.  Ми домовились, що вона розкаже, як живеться тут її підопічним, яку всі вони кличуть мамою.

Данута КОСТУРА

Popularity: 2% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code