У ворзельській школі відкрили меморіальну дошку Віктору Пасічнику

Данута КОСТУРА

У День пам’яті та скорботи за полеглими у Другій світовій війні у ворзельській школі відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Віктору Пасічнику, який тут навчався з 1983 по 1993 роки.

Народився Віктор Пасічник 5 жовтня 1976 року у Бучі, закінчив ворзельську школу, Київський інженерно-будівельний інститут. Працював за фахом. У червні пішов добровольцем в Українську армію. Спочатку пройшов вишкіл в учбовому центрі «Десна». На фронт відправили  командиром інженерно-саперного взводу  11батальйону «Київська Русь». Воював у  Слов’янську , на горі Карачун, Дебальцевому. Загинув у селище Чорнухіне 10 вересня.

Вшанувати пам’ять прийшли  його однокласники – ініціатори встановлення дошки, місцева влада , афганці, ворзеляни. Прийшли і батьки Віктора Пасічника – Анатолій Іванович та Надія Василівна.

Батько сказав: « Я щиро схвильований тою увагою, яку ви приділяєте моєму синові. Батьки мріють про безхмарне майбутнє для своєї дитини, стараються виховати справжнього громадянина України.  У минулому році на кордоні нашої держави стояла орда . Як і 800 років тому, вона посунула на Україну. За ці століття орда під впливом науково-технічного прогресу трансформувалася  – поміняла луки на гаубиці, міномети, гради. Але психологія загарбника залишилася – загарбники завжди дивляться на прилеглу територію , як на можливість захоплення  нових земель, ресурсів, працівників.

Вітя багато часу проводив на Майдані. Він  був патріотом, але непоказним. Патріотизм у нього був внутрішній.

Смерть Віті недаремна. Перемога буде за нами . Слава Україні!».

Виступив від влади голова селища Олександр Венгрик, який подякував однокласникам за ініціативу встановлення пам’ятної дошки. Від Ірпінського осередку воїнів – афганців слово взяв  Леонід Ліхошва. Він сказав, що раз у рік афганці приходять до школи, щоб покладанням квітів до ще однієї меморіальної дошки, вшанувати пам’ять свого побратима Миколу Жебера, який вчився у ворзельській школі.

Класний  керівник Віктора Валентина Іванівна Куриленко сказала: «Ця дитина врізалась у серце і душу . Він часто зі мною дискутував. Батьки  виховували Віктора як чесну, порядну людину. Завдяки таким людям ми відвоюємо нашу Україну, наші кордони».

Наталія Михайлівна Іващенко була класним керівником у випускному класі. Вона  згадувала Віктора Пасічника, як енергійного, доброго учня. Наталія Михайлівна  віддала належне  однокласникам, які  проявили високу відповідальність і порядність до свого товариша. « Вже Вітя не прийде на зустріч однокласників, але кожного ранку буде зустрічати учнів та вчителів і проводжати дітей зі школи» – сказала вчителька.

Від імені однокласників виступила  Тетяна Домшенко. Їй Віктор  запам’ятався відповідальним, активним учнем, хорошим товаришем.

На захід прийшов колишній учень школи Богдан Шумейко, боєць АТО. Він якраз перебував у короткотривалій відпустці. Загалом в армії перебувають чи перебували 25  мешканців Ворзеля.

Вшанування пройшло щиро, на високій патріотичній ноті.

Данута КОСТУРА

no images were found

Popularity: 4% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code