Корупційний «договорняк» по-ворзельськи

Неоніла АФАНАСЬЄВА

Ірпінська прокуратура,вивчивши стан дотримання вимог земельного законодавства Ворзельською селищною радою при розпорядженні земельною ділянкою площею 1,1203га в селищі Ворзель по вул. В.Жовтня,53-б,встановила там істотні порушення.

Це спонукало прокуратуру звернутися з позовною заявою «на захист інтересів громади» доІрпінського міського суду. Зауважу,що упродовж майже чотирьох років небайдужі мешканці селища зверталися до прокуратури(і за прокурора Шила, і при Пацкані)із запитами, зверненнями та скаргами,але за минулих прокурорів в діях мера Венгрика О.П. та його компанії ніяких порушень вони не вбачали.

Коротко по суті:

Земельна ділянка несільськогосподарського призначення перебувала в оренді у гр. Левтуна І.В. з цільовим призначенням «для житлової забудови». Не розірвавши договір оренди з гр. Левтуном, Ворзельська влада виділяє цю земельну ділянку у безкоштовну власність гр. Шкарбану В.І. вже для ведення особистого селянського господарства, і це у зоні суцільних зелених насаджень.

Врешті-решт, суд, а скоріше – цирк,відбувся. Головними в цій виставі були суддя Мікулін, який згодом виправдав екс-ректора НУДПСУ Мельника П.В.,і прокурор Мясков. Діяли вони злагоджено, і, звичайно, досягли спільної мети – Венгрика і його команду виправдали попри всі виявлені порушення закону. Тобто, відбувся елементарний корупційний «договорняк»: селищна рада (Венгрик) + суддя + прокурор.

І останнє:суд відбувся 2.06.2015р. Представники громадинаполягали на тому, щоб обласна прокуратура подала апеляцію. Але від громади цю інформацію приховували !!! В Ірпінській прокуратурі навіть дійшли до того, що у телефонному режимі відповіли, що «канцелярія у відпустці, буде через місяць – чекайте!!!» А зараз вже відомо, що ніякої апеляції немає. Усі вказані особи задоволені, окрім, звичайно, громади Ворзеля. То де те очищення прокурорських кадрів?

АЛЕ ВСЕ Ж ЗЯВИВСЯ ПРОМІНЬ НАДІЇ: нами було відправлено лист заступнику прокурора Давиду Сакварелідзе. І ось 25 липня 2015 року ми отримали відповідь: «… копію Вашого листа для негайного опрацювання скеровую до підрозділу ГПУ, що безпосередньо здійснює нагляд у цій категорії проваджень».

Сподіваємося, що правда переможе, а винні будуть покарані.

Неоніла Афанасьєва

ГО “Громадська рада управління

курортно-туристичною індустрією Ворзеля»

Popularity: 3% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code