Заперечення до проекту генерального плану селища Ворзель

Ігор ГАВРИЛЕНКО

Вже упродовж місяця за рішенням селищної ради в Ворзелі працює робоча група із вивчення проекту Генерального плану селища. Її мета – вивчення, узгодження, або аргументування заперечень громади щодо окремих об’єктах, де люди проти, наприклад, висотної забудови, переведення лісових та паркових територій в місця приватної забудови та інше. І спроба досягти аргументованого компромісу. Але складається враження, що за нинішньої каденції селищної ради із-за її непоступливості компромісу досягти не вдасться. Наведемо окремі принципові позиції незгоди громади, і нехай вже читачі вирішать, хто діє на користь селища, а хто ні.

Парк «Перемога». Там нинішня каденція селищної ради роздала більшість території під приватну забудову. Якщо на час передачі парку від санаторію «Перемога» до селищної ради (1997 рік) в Акті №1 вказано, що площа парку становить 27,8 га, то нині фігурує цифра 7,5 га. Де поділися 20,3 га? Тому робоча група і місцеві мешканці проти такого непорозуміння, і пропонуютьповернутись до попереднього варіанту проекту Генплану(2005 р.), де парк «Перемога» із супутньою рекреаційною інфраструктурою залишався в історичних межах.

Аргументи наступні: факти порушення чинного законодавства при виділенні землі під приватну забудову в парку неодноразово підтверджувалися Міністерством екології та природних ресурсів України (лист Мінекології №7172/08/10-12 від 06.04.2012р.); Держінспекцією сільського господарства в Київській обл. (лист 27.05.15р. №02-1-09/1343); Актом №1 прийому-передачі основних засобів загальнокурортного парку пансіонату з лікуванням «Перемога» Ворзельській селищній раді від 15 липня 1997р; рішенням селищної ради №360-13-XXIV від 11.09.2003р.;проектом Генерального плану селища Ворзель від 2005 року, де парк «Перемога» запроектовано на підставі пропозицій і вихідної документації попередньої каденції Ворзельської селищної ради; іншою містобудівною документацією та публічною інформацією. Але селищна рада невблаганна – дійшло до того, що селищний голова у своєму листі-відповіді за №2/15 – 1414 від 17.08.2012 на ім’я громадської активістки Войтенко Н.Ф. пише (цитую): «Як вже повідомлялося раніше, документів, що підтверджують існування парку «Перемога»…в межах селища Ворзель відсутні».

Натомість, Мінприроди пише, що «звернулося до Генеральної прокуратури України з проханням вжити заходів прокурорського реагування з метою скасування прийнятого з порушенням законодавства рішення Ворзельської селищної ради від 29.11.2011 №254-15-VI з огляду на таке.

За інформацією Державного управління охорони навколишнього середовища в Київській області згадані земельні ділянки відносяться до зелених насаджень загального користування та знаходяться в межах парку «Перемога».

Як це не прикро, корупційні схеми й донині блокують вирішення цього питання в інтересах громади. Тому громадські організації та селищний актив вимагають скасувати рішення Ворзельської селищної ради від 29.11.2011 №254-15-V. І ця вимога вже неодноразово ставилася перед місцевою владою, правоохоронними та контролюючими органами. Так, місцева влада відмовчується. То як можна погодитись із таким проектом Генплану?

Від імені мешканців вул.Горького та Ватутіна,

членів ГО «ГРУКТІВ» та «Самопоміч-Ворзель»

Ігор Гавриленко

Popularity: 3% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code