Щодо чергової спроби об’єднання Ворзеля з Бучею

Данута КОСТУРА

23 січня в актовому залі санаторію «Ворзель» зібрались небайдужі мешканці селища. Зібрала їх звістка про те, що теперішня влада хоче завершити процес об’єднання з Бучею. І зробити це збирається  29 січня на сесії.

Зібралось близько 50 ворзелян. Також були присутні  голова  селища, секретар селищної ради та кілька депутатів. Приїхала і група підтримки з Бучі в особі заступника голови, секретаря та  кількох, прихильних до справи об’єднання з Ворзелем,  бучанців.

Ворзелян хвилювало єдине питання: чому, порушивши масу законів і приписів під час минулих спроб насильно об’єднати Ворзель з Бучею, їм і тепер, за нової влади, не дають змоги розібратися, наскільки таке об’єднання вигідне Ворзелю? І в пожежному порядку тягнуть далі у Бучу.

Виникло і питання Ірпеня. Адже Ворзель знаходиться  у  його  підпорядкуванні. Мешканці, поставлені теперішньою владою у стислі часові рамки, також не можуть розібратися наскільки їм вигідно бути  разом з Ірпенем.

Тому у кожному виступі звучало: дайте нам можливість розібратися з ким нам буде вигідніше співжити, дайте нам можливість вибору.

Голова селища Лариса Федорук  сказала, що процес об’єднання  потрібно завершити. На жаль, вона так і не почула, що не було справжнього обговорення, не було справжнього опитування мешканців. Люди не були проінформовані про переваги співжиття саме з Бучею, а не Ірпенем. Всі плюси щодо Бучі, в основному, зводились до транспортних зручностей.

Голова роздала розписані дані про бюджет за минулий та нинішній рік і таблиці «податкоспроможності територій». Там, окрім Бучі і Ворзеля, фігурували села, з якими в разі об’єднання, Ворзель буде ділити «хлібину». Це села – Мироцьке, Блиставиця, Гаврилівка, Тарасівщина, Синяк, Вороньківка, Раківка, Червоне, Лубянка.

Звичайно, що для більшості присутніх ці цифри незрозумілі. А для тих, хто вміє їх «читати», потрібен час, щоб розібратись.  І, звісно, порівняти їх з ірпінськими. Хоча у залі знайшлася мешканка, яка фахово розумілась на тих цифрах. Вона сказала, що це не той документ, яким потрібно оперувати під час об’єднання.

До всіх закидів про порушення приписів, додався ще один – зараз Ворзель вже об’єднується не тільки з Бучею, а й 9-ма селами. На початку так званого об’єднання, цих сіл не було.

Збори громади одноголосно проголосували  за наступні пункти: 1. Звернутися до ворзельського селищного голови, до депутатів  про відкладення розгляду питання об’єднання з Бучею, внесеного у порядок денний, до усунення недоліків. 2. Звернутися до голови облдержадміністрації Володимира Шандри щодо конституційності і законності прийнятого рішення. 3. Зробити незалежний економічний аналіз і внести пропозицію про проведення місцевого референдуму. 4. Зробити запит до Ірпінської міської ради про надання необхідної інформації щодо економічної ефективності об’єднання територіальних громад Ворзеля та Ірпеня. 5. Розглянути об’єднання громад після прийняття генерального плану Ворзеля з урахуванням його статусу, як курорту місцевого значення.

Данута КОСТУРА

Popularity: 5% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code