Відбулося перше засідання Громадської ради при Ірпінському виконкомі

Данута КОСТУРА

22 січня в сесійній залі Ірпінської міської ради  представники  33 громадських організацій на своєму першому засіданні затвердили положення і регламент Громадської ради  та вибрали її керівний склад.

Громадська рада – дорадчий орган, комунікатор, основним завданням якого є донесення думки громадськості до місцевої адміністрації. На неї можуть бути також покладені контрольні функції за діяльністю органів виконавчої влади.

Передувала створенню Громадської ради  велика підготовча робота. У ЗМІ було розміщене оголошення про намір створити Громадську раду при виконкомі. В Ірпінській раді зареєстровано 142  громадські організації.   Відгукнулися 46 і надіслали кожна свого представника.

25 грудня 2015року ці 46 організацій  створили робочу  групу з 10 осіб. Головою групи обрали Тамару Маркелову. Група впродовж місяця написала проект Положення і Регламент і підготувала перше засідання.

22 січня на своєму першому засіданні після недовгих дебатів  Положення і Регламент були прийняті. На голову ГР було висунуто чотири претендента: Олега Поповичука  (ГО«Київська обласна Федерація Хортингу»), Євгена Мельничука (ГО «Територіальна громада міста Ірпінь», Тамару Маркелову  (Ірпінська міська громадська організація інвалідів «Любов і довіра»)  та Дмитра Негрешу ( ГО «Адвокат» правозахисна група).

Кожен з претендентів коротко розказав про себе і відповів на запитання. В результаті рейтингового голосування головою Громадської ради обрано Тамару Маркелову, начальника відділу зв’язків з громадськістю Національного університету Державної податкової служби  ( 25 голосів). Дмитро Негреша набрав 11 голосів, Олег Поповичук -7, Євген Мельничук – 6.

Рейтинговим голосуванням були обрані заступники: Дмитро Негреша (ГО «Адвокат» правозахисна група), Микола Ковальчук ( благодійна організація «Фонд Декарта») та Ірина Мурга ( ГО « Центр захисту тварин»).

Секретарем став Андрій Витяганець (ГО «Життя спочатку»).

Збори проголосували за створення восьми профільних комісій:

1. комісія з питань бюджету, фінансів, цін та ціноутворення

2. комісія з питань регламенту, депутатської етики, дотримання законності правопорядку  та ЗМІ

3. комісія з питань освіти, науки, молоді, спорту, фізичної культури

4. комісія земельних відносин, лісових та природоохоронних питань

5. комісія з питань соціального захисту населення, медицини, наслідків аварії на ЧАЕС, вимушених переселенців та питань АТО

6. комісія з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, енергетики, зв’язку та побутового обслуговування населення

7. комісія з питань архітектури та капітального будівництва

8. комісія по роботі з правоохоронними органами та боротьбі з корупцією

Голова комісії або делегований представник братиме участь у засіданнях профільних комісій виконкому.

Присутній на зборах перший заступник міського голови Дмитро Христюк, привітавши громадських активістів з утворенням Громадської ради, сказав, що покладає великі надії на її діяльність. Нині змінилася філософія управління Ірпенем – від «бюджету проїдання» місто переходить до «бюджету розвитку». «Ми будемо ефективно використовувати всі кошти місцевого бюджету, щоб кожна гривня вкладалася у розвиток нашого міста. Але це можливо тільки з допомогою представникiв громадянського суспiльства, якi, я впевнений, будуть ефективно контролювати цей процес», – сказав Дмитро Христюк.

29 січня о 13 годині відбудуться збори з формування персонального складу  комісій Громадської ради.

Данута КОСТУРА

Popularity: 4% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code