Соціальне житло для ірпінських медиків

Данута КОСТУРА

22 січня для дев’ятьох ірпінських медпрацівників стало подвійним святом  – вони отримали  сертифікати на кімнати у гуртожитку та ключі від цих кімнат.

Серед них і сім’я Голубєвих. Ірина Голубєва, старша медсестра  дитячого стаціонару Ірпінської дитячої лікарні. За ключами прийшли всією сім’єю. Ірина приїхала в Ірпінь у 2014 році з Луганська до чоловіка, який тут перебував. Нині, за станом здоров’я чоловік тимчасово не працює. «Запропонували мені роботу у дитячій лікарні. Дав нам Бог дитинку. А тепер маємо і житло», – говорить, щасливо усміхаючись, Ірина.

Тамара Білоконська працює у неврологічному відділенні Ірпінської центральної лікарні медичною сестрою два роки. Цього року закінчує навчання у медичному університеті ім.Богомольця. Планує і надалі працювати в Ірпені вже як лікар. Досі вона винаймала квартиру.

У цей день сертифікати на квартиру ще отримали: Елен Саркісова, лікар офтальмолог Ірпінської дитячої лікарні; Данило Шейкін, лікар кабінету «Довіра»; Наталія Євсюкова, лікар – ендокринолог  Ірпінської міської поліклініки; Ростислав Фоломєєв, хірург-проктолог; Олена Левченко, акушерка Ірпінської міської поліклініки; Ігор Левченко, зубний технік Ірпінської міської поліклініки; Ольга Шмига, медична сестра ендоскопічного кабінету Ірпінської міської поліклініки.

До таких урочистих днів цей гуртожиток йшов чверть століття. У 1989 році, збудувавши перший поверх гуртожитку, заселили туди медпрацівників. Там зараз живуть близько 10 сімей. Будівництво другого поверху розпочали у 2007 році, але роботи зупинили. Відновили у 2015 році.

Пів року потрібно було  владі, щоб привести цей будинок до належного стану. Зроблена добудова, замінені комунікації, встановлені газові котли та окремі лічильники для води і електроенергії.  У результаті, місто запропонувало медпрацівникам 20 світлих з гарним ремонтом кімнат, по три в одному блоці. Кожен блок має санвузол  з сучасною душовою кабінкою. У різних кінцях коридору  – обладнані кухні.

Незабаром розпочнуться роботи з благоустрою території  навколо гуртожитку, який розташований у мікрорайоні Романівка по  вул. Ново-Ірпінська, 2-а.

«Сьогоднішня подія – це свідчення розуміння Ірпінською міською владою того, що тільки вирішивши соціальні та побутові проблеми медичних працівників, можна сподіватися на високий рівень надання медичної допомоги», – сказав перед врученням сертифікатів директор департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації Олег Ременник.

Перший заступник міського голови Дмитро Христюк запевнив, що міська адміністрація докладе усіх зусиль, щоб медична галузь Ірпеня була однією з кращих не тільки на Київщині, а й в Україні. Він повідомив, що вже на цьому тижні буде підписаний договір з компанією, яка проектуватиме майбутній медичний центр. Центр буде оснащений  сучасним медичним обладнанням. У медичному центрі застосовуватимуться новітні медичні технології.

Данута КОСТУРА

Popularity: 4% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code