Ірпінь матиме наймасштабнішу паркову зону

Данута КОСТУРА

18 лютого 2016 року відбулася восьма сесія 7-го скликання Ірпінської міської ради.

На порядку денному стояло 130 питань. Ще 45 були внесені з голосу.

Більшість питань не викликали у депутатів запитань і були проголосовані без деталізацій і пояснень голови міста, який вів сесію. Кілька – викликали у депутатів запитання.

Серед них питання: «Про затвердження детального плану території забудови кварталу міста Ірпінь обмеженого вулицями Університетська ( колишня Карла Маркса), Пушкінська, Суворова, та проектною об’їзною дорогою».

Мова йде про територію близько 13 га, яка була виділена років 10 тому під будівництво Онкоцентру. Але нічого так і не було збудовано. Впродовж цього часу землекористувач справно сплачував оренду цієї території . Близько року він намагається змінити її цільове призначення. При зміні цільового призначення близько половини цієї землі буде віддано місту: 6,1 га під парк і ще пів гектара під будівництво дитячого садочку. Голова міста повідомив, що жодні будівельні роботи не будуть вестися до тих пір, поки не буде облаштована  ця найбільш масштабна паркова зона в Ірпені. Парк збираються побудувати впродовж 2-3 –х місяців.

Депутати проголосували за офіційний статус 8 парків. Впродовж 24 років близько 30 паркових зон були знищені саме тому, що вони не мали чітко визначених меж, характеристик.

Депутати проголосували за введення голови селища Рубежівка у виконком. Володимир Карплюк сказав, що Рубежівка велике і надзвичайно  перспективне село. Сюди можна буде залучити  бізнес, розвинути підприємництво, залучити багато інвестиційних проектів через наявність у безпосередній близькості до Ірпеня вільних територій.  Рубежівка потребує у першу чергу  вирішення проблем з дорогами, садочком, поліклінікою. Від такого об’єднання виграє і Рубежівка, і Ірпінь.

Депутати проголосували перейменувати:

– вул. Горького на вул. Гончара

– пров. Горького на пров. Яблуневий

– вул. Кутузова на вул. Орлика

– вул. Курська на вул. Білокур

– вул. Маяковського на вул. Гуцала

– вул. Надсонова на вул. Лисенка

– вул. Нахімова на вул. Сагайдачного

– вул. Суворова на вул. Виговського

– вул. Ленінградська на вул. авіаконструктора Антонова

– попередньо вул. Калініна на вул. Данила Кулиняка (потребує ще додаткового обговорення голови міста з мешканцями цієї вулиці)

Данута КОСТУРА

Popularity: 6% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code