Відбулася чергова сесія ворзельської селищної ради

Данута КОСТУРА

31 березня відбулася чергова 9 сесія ворзельської селищної ради. З 22 депутатів були присутні 18. На порядок денний було винесено 22 питання.

Зупинимось на кількох.

Сесія внесла зміни до селищного бюджету, враховуючи офіційні висновки фінансового управління Ірпінської міської ради.

Депутати проголосували за внесення змін до регламенту. Тепер рішення приймаються відкритим поіменним голосуванням. Результати поіменного голосування підлягають обов’язковому оприлюдненню на офіційному веб-сайті ради вже у день голосування ( окрім випадків, передбачених Законом України , де рішення приймаються таємним голосуванням).

Сесія дала дозвіл на будівництво свердловини з продуктивністю 25 кубічних  метрів  за годину товариству з обмеженою відповідальністю  «Металопром» по вул. Лісова ( колишня Пролетарська). Також передбачений бювет.

Було виділено 190 тис грн. на розробку детального плану земельних ділянок, які були раніше зарезервовані для ворзельських учасників АТО.

Сесія відмовила гр.. Санжарівському Миколі Олександровичу в наданні дозволу на виконання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у селищі Ворзель по вул. Ватутіна, 2/7 , по вул. Молодіжна, 2/5 та по вул.. Квіткова,48 у зв’язку з відсутністю плану зонування та детального плану території.

Ще одна земельна ділянка (Кленова, 83 (колишня Леніна)площею 0, 1084га)  внесла розкол у ряди депутатів. Сесія не продовжила термін дії рішення Ворзельської селищної ради від 29 листопада 2011 року за № 254-15-VI гр.. Грищенку Володимиру Васильовичу . Депутат Жанна Радченко виступила проти позитивного голосування, мотивуючи це тим, що цю земельну ділянку краще віддати ворзельським братам – близнюкам, які зараз воюють в АТО. До того ж їх мати пропрацювала 40 років поваром у дитячому садочку. Окрім цього на запитання, хто ж цей гр.. Грищенко голова земельної комісії Євген Боженко відповіді не надав. Тим не менше за продовження терміну дії рішення минулої ради проголосували 11 депутатів. Їх прізвища, згідно з прийнятим сесією рішенням, повинні бути оприлюднені на офіційному веб-сайті  ворзельської селищної ради.

Думається, що рішення минулої каденції  криють у собі  ще не одну можливість збільшити кількість земельних ділянок для АТОвців.

Данута КОСТУРА

газета “Ірпінський вісник” №14 (2758) 8 квітня 2016року

Popularity: 3% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code