140 воїнів АТО отримали земельні ділянки в Ірпені

Данута КОСТУРА

На двадцятій сесії 7-го скликання вручали документи на землю 140 воїнам АТО. Це лише перші земельні виділення для Героїв в Ірпені.

Перед врученням документів голова міста Володимир Карплюк проінформував, зокрема, журналістів центральних телеканалів, що майже рік тому при Ірпінській міській раді було створено Громадську раду учасників АТО з тих хлопців, які воювали. Рада розробила Положення про забезпечення житлом і земельними ділянками безпосередньо воїнів АТО, які призивалися з Ірпеня та регіону, та визначила порядок видачі земельних ділянок і квартир атовцям. Цим рішенням більше, ніж півроку. За цей час відбулось багато змін у реєстраційній системі, довелося подолати багато бюрократичних моментів. Врешті було отримано витяги на право власності на землю.

«Хто хотів, обрав квартиру, інші – землю. Півтора роки тому, коли наша команда прийшла до управління містом, можливостей для виділення земельних ділянок у межах міста не було ніяких, не було жодного вільного клаптика землі. Ми почали працювати з не зовсім добросовісними землекористувачами, землі яким були виділені у 2005 – 2008 роках і які не використовувалися безпосередньо за цільовим призначенням, мали заборгованості зі сплати за оренду. Врешті ми дійшли згоди, і частина з них відмовилася від цієї території, яку ми передаємо хлопцям у власність», – сказав Володимир Карплюк.

Прокоментував подію Олександр Головенько, голова Громадської ради учасників АТО при Ірпінській міській раді: «Розподіл ділянок йшов хвилями. У першу чергу отримали сім’ї 12 загиблих в АТО (їм також виділили і квартири), потім – поранені (24 атовці), а за ними виділялись ділянки згідно з демобілізаційними хвилями, яких було три. Все було по-чесному: хто перший поїхав в АТО, той перший і отримав. Чому тільки по 5 соток? Ми могли отримати й по 10 соток, але тоді отримали б лише 70 чоловік. Усі проголосували за те, щоб отримали вдвічі більше учасників».

Данута КОСТУРА

Газета «Ірпінський вісник» №33(2777) 12 серпня 2016 року

Popularity: 1% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code