Злодії масово вирізають телефонні кабелі

Данута КОСТУРА

Майже місяць  у Ворзелі не працювали стаціонарні телефони та Інтернет від «Укртелекому». Із липня не працюють телефони у Гостомелі ( Мостищі).

Причина , як виявилось, традиційно-банальна – злодії викрали телефонний кабель. Крадії проникаютьу колодязі, у яких знаходиться кабель, ріжуть його  і витягують. На таку кількість крадіжок кабелю запаси на складах не розраховані. Тож доводиться кабель купувати безпосередньо на заводах. А на це потрібен час.

У Ворзелі двічі викрадали кабель – 18 і 22 жовтня. В результаті 668 абонентів залишилися без телефонного зв’язку, а 153 – без Інтернету. У Гостомелі  в результаті 6-х викрадень без телефонного зв’язку залишилося 175 абонентів та 50 без Інтернету. Збитки, нанесені «Укртелекому», становлять 299 406 грн.

Ці дані надав «Ірпінському віснику» начальник  станційно-лінійної дільниці (м. Ірпінь) Борис Грушевський, зазначивши, що для абонентів, у яких не працював телефон та Інтернет, автоматично буде зняте нарахування оплати за послуги.

«Зло – у незаконних пунктах прийому металобрухту, які працюють без ліцензії. Туди злодії і здають мідь. На ці пункти прийому навіть нашу поліцію  не пускають – приватна власність. Потрібно заборонити прийом металів на незареєстрованих пунктах. Ми навіть знаходимо ці місця, де вони цей кабель розрізають, знімають ізоляцію, обпалюють мідь і здають у пункти приймання. По кожній крадіжці ми зробили заяву в поліцію. Результатів немає», – каже Борис Грушевський.

На жаль, проблема незаконного прийому металобрухту далеко не нова. Питання, куди зникають викрадені залізні люки, кабелі регулярно постають в Ірпені на багатьох апаратний нарадах, і з якигось причин і досі залишаються невирішеними по всій Україні.

Данута КОСТУРА

Газета «Ірпінський вісник» №47 (2791) 18 листопада 2016 року

Popularity: 1% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code