Ворзельська сесія: оприлюднено, скільки і на що витратило селище

У день Водохреща відбулась 19 сесія VII скликання Ворзельської селищної ради, на якій підбили підсумки виконання бюджету за 2016 рік, затвердили програми соціально-економічного розвитку Ворзеля, заслухали звіти керуючого справами і виконкому, розглянули інші питання.

Під час голосування за порядок денний селищним головою Ларисою Федорук було зачитано Звернення «Всеукраїнського союзу ветеранів АТО».

Одним із положень статуту організації є моніторинг виділення земельних ділянок для учасників АТО. На всі заяви членів організації до Ворзельської ради про надання їм безоплатних ділянок вони отримували відмову. Влада мотивувала її відсутністю детального плану розвитку територій. Організація з цього приводу зверталася до суду. У зверненні були перераховані прізвища 18 претендентів на земельні ділянки. Однак замість указаних учасників АТО було прийняте рішення дати іншим учасникам. Тобто, рішення по кожному учаснику АТО не приймалось.

Разом з тим багато земельних ділянок було видано раніше з порушенням закону. У Ворзелі будівництво ведеться хаотично, серед приватної забудови, за рахунок зелених зон, з порушенням норм природоохоронного та містобудівного законодавства.  Не дотримуються пожежні вимоги, прибудинкові норми. Таким чином по діях службових осіб можуть початися кримінальні провадження.

Звернення, підписане заступником організації Арменом Согоманяном, не внесли у порядок денний – не вистачило голосів.

Валерій Гребенюк, керівник юридичного департаменту «Всеукраїнського союзу ветеранів АТО» на запитання газети конкретизувати суть конфлікту відповів: «Для ветеранів АТО є пільги – медичне обслуговування, першочергове отримання житла, земельних ділянок. У Ворзелі вже рік нам відмовляють у першочерговому отриманні земельних ділянок, пояснюючи, що немає плану зонування, детального плану. Хто повинен його робити? Рада. А вона – бездіяльна. Наших атовців втягують у конфлікт – дають у рекреаційній зоні – «рубайте хлопці!», щоб потім показувати пальцями, що от вони, атовці, самі порушують закон. Ми пропонували робити реабілітаційний центр, залучили інвестора. Нам пообіцяли, що будемо співпрацювати. На словах. Атовців у Ворзелі розділили на 6 категорій, записали, що потрібно прожити тут не менше трьох років. Нас нацьковують один на одного. Це неправильно і протизаконно».

Надія Шумейко, голова Координаційної ради учасників АТО та їх сімей при виконкомі Ворзельської селищної ради відмовилася коментувати це питання. Відповідь буде надана після засідання Координаційної ради, яка відбудеться впродовж тижня.

Чи порозуміються дві групи учасників бойових дій на Сході, чи будуть члени Всеукраїнського союзу ветеранів АТО принциповими до кінця у частині видачі і забудови рекреаційних зон у Ворзелі, чи тільки до моменту отримання ними жаданої землі, покаже недалеке майбутнє.

Як виконувався минулорічний бюджет

Обсяг виконання бюджету по доходах складає 18 977,8 тис. грн. Основними джерелами наповнення бюджету є орендна плата з юридичних осіб – 3057,9 тис. грн, земельний податок з юридичних осіб – 3894,2 тис. грн, єдиний податок з юридичних та фізичних осіб – 3126,1 тис. грн, акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 2321,1 тис. грн.

Надходження коштів пайової участі у розвиток інфраструктури Ворзеля було перевиконано – замість запланованих 2870 тис. грн селище отримало 3483,1 тис. грн. Казна селища поповнилася на 636,7 тис. грн від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення (було заплановано 630 тис. грн).

Наведемо деякі дані щодо великих проектів Ворзеля.

Парк «Ворзель» обійшовся ворзельцям у 3 900 тис. грн, проспект Курортний (без будівництва елементів благоустрою) – 2689,4 тис. грн, будівництво дороги по вул. Семеніївській – 2631,9 тис. грн, реконструкція проїзної частини перехрестя вул. Київської, Ватутіна, Кленова – 1269,8 тис. грн, реконструкція проїзної частини вул. Кленової від №1 до №10 – 1190,21 тис. грн.

Інші питання

Була прийнята Програма соціально-економічного розвитку селища, програми місцевого значення (культура, захист населення, благоустрій, спорт тощо). Представники ГО «Народна рада» зауважили, що громадськість не змогла внести своїх пропозицій, оскільки програма не була попередньо опублікована. І під час сесії вона не зачитується. Селищний голова Лариса Федорук відповіла, що програма складена на основі пропозицій громади. Їх доносять до селищної ради депутати. У ході засідання активні громадяни поцікавилися, хто відповідає за наповнення офіційного сайту Ворзельської ради, бо там не розміщуються проекти рішень сесій, не з’являється інша інформація щодо роботи селищної влади. Але відповіді так і не почули.

Звітував керуючий справами. Упродовж 2016 р. було розглянуто 1319 різнопланових звернень громадян, надійшло 135 депутатських запитів. У Ворзелі за минулий рік народилося 42 дитини, померло – 92 особи. Шлюб уклали 5 пар.

Сесія передала активи парку «Ворзель» з балансу селищної ради на баланс КП «Ворзельське УЖКГ». Були розглянуті й інші питання.

Як тільки дійшли до «Різного», у залу зі співами ввійшли учасники ансамблю «Перевесло». Під свої щедрівки вони засіяли зерном присутніх, а голова і секретар ради пов’язали на учасниць барвисті хустки.

Після виступу сесію закрили.

Данута КОСТУРА

газета “Ірпінський вісник” №4(2800) 27 січня 2017 року

Popularity: 3% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code