Звіт селищного голови Ворзеля

Данута КОСТУРА

4 березня 2017 року ворзельський селищний голова  Лариса Петрівна Федорук звітувала перед ворзельцями за рік своєї роботи. Для Ворзеля – це неабияка подія, оскільки минулий голова стояв вище над такою «суєтою», як звіт і впродовж своєї каденції прозвітував тільки за свої перші 9 місяців.

Все, звичайно, пізнається у порівнянні. Оскільки за минулої каденції Ворзель став ще більш занедбаним ( інтенсивно будувались хіба що багатоповерхівки), то реконструкція деяких доріг, які обійшлися бюджету більше 4 млн грн. та  облаштування парку і проспекту (близько 7 млн грн.) додало неабияких плюсів голові. Правда, є і незадоволені, які вважають, що витрачені на парки кошти, можна було використати на дитсадки і школи, які розміщені у тісних столітніх будівлях.

В основному голова наводила дані зі звіту, який прозвучав на минулій сесії. Активісти з ГО «Народна Рада Ворзеля» пропонували пройтися по виборчій програмі Лариси Федорук, але почули її вибіркові відповіді лише в кінці зустрічі.

Серед дражливих питань були питання про об’єднання Ворзеля з Бучею, про Ворзель, як курорт, про вирізку дерев.

Лариса Федорук говорила про Ворзель у складі Бучі, як про доконаний факт. Байдуже , що в Касаційному суді розглядається скарга ворзельців на неправомірність такого об’єднання.  Голова вважає, що потрібно спішити  «урвати» у держави певну кількість грошей, які наразі виділяє держава під ці об’єднання. Якщо це єдиний позитив , то дуже сумнівний.  Чи зможе Буча утримувати побудовані за ці кошти інфраструктурні об’єкти за рахунок свого бюджету, який на сьогодні є дефіцитним? І не факт, що ці кошти дійдуть до Ворзеля.

Впродовж фактично всього виступу діставалось Ірпеню, який спромігся виділити селищу у минулому році лише 300 тис грн. на школи, проігнорувавши інші  проекти. Правда, тут якось відчуваються подвійні стандарти голови, адже всіма помислами вона уже давно з Бучею.

Дісталось і ворзельцям, яких Лариса Петрівна запідозрила у симпатіях до ірпінського голови. Запитання про аудит розлютило селищного голову і вона відправила автора запитання робити аудит в Ірпені.

Щодо Ворзеля – курорту, то складається враження, що йде блокування цієї теми. Голова ГО «Народна Рада Ворзеля» Дмитро Гончарук  намагався донести присутнім, як блокуються селищним головою  дії активу організації у цьому питанні.

Висловлювання Лариси Петрівни про обмеження у приватному будівництві, які чекають мешканців у разі набуття селищем статусу курорту вже є намаганням селищного голови створити негативну думку у мешканців щодо статусу курорту. Ці твердження не мають під собою реальних підстав. Статус курорту  вкрай не вигідний забудовникам, оскільки обмежує їх щодо багатоквартирної забудови.

Майбутні опитування щодо статусу курорту, які голова збирається проводити серед мешканців,  цілком ймовірно можуть пройти за сценарієм опитувань щодо об’єднання Ворзеля з Бучею. Тому потрібно буде перед опитуванням  провести широкі публічні обговорення цього питання, а для ефективного контролю за волевиявленням ворзельців залучити громадськість.

Було багато запитань щодо вирубки дерев. За останній рік , за словами мешканців, які піднімали це питання, їх вирубано близько 1000. Деякі члени громади вважають, що разом з хворими деревами вирубуються і здорові. Скільки замість них посаджено нових дерев, голова селища не змогла відповісти, лише назвала, скільки посаджено дерев і кущів у парку.  А на всі інші питання щодо вирубки дерев дасть відповідь начальник ворзельського УЖКГ, звіт якого повинен відбутися найближчим часом.

Данута КОСТУРА

Popularity: 4% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code