Сесія Ворзельської селищної ради

Данута КОСТУРА

23 березня відбулась чергова 21 сесія 7-го скликання Ворзельської селищної ради, основним питанням якої був звіт директора КП «Ворзельське УЖКГ» Олексія Бабієнка.

Найбільш поширеним питанням, яке  зараз «на слуху» у ворзельців – зрізка дерев. Те, що сухі, хворі, аварійно – небезпечні дерева давно необхідно було зрізати, ні в кого не викликає сумнівів.

Проте багато хто вважає, що тут не має прозорості. Тому виникають підозри на кшталт: ріжуть здорові дерева, чому зрізали дуби і куди поділася деревина, чому не має оголошень щодо продажу зрізаних дерев. Ці питання звучали на сесії.

Олексій Бабієнко повідомив, що всього вирубано 220 кубів деревини. 107 кубів  (а це 18 самоскидів ГАЗ  3307) безкоштовно передано ворзельському Будинку дитини та санаторію «Перемога», де проживають переселенці. Ще 60 кубів продано по 200 грн, а 5 кубів особливо цінних порід ( дуб, акація) продано  по 400 грн.

Щодо доцільності видалення дерев, то директор підприємства перерахував  сходинки, які потрібно пройти , перш, ніж пила торкнеться дерева: лісник ставить мітку на дерево, яке, як він вважає, необхідно зрізати; еколог з обласної екологічної інспекції дає «добро» на кожне з цих дерев ( або не дає); потім це питання виноситься на виконком і тільки після цього список «приречених» дерев попадає до ворзельського ЖКГ.

Він заперечив причетність комунального підприємства до вирізки дерев у ворзельських заказниках і порадив мешканцям дивитися документи з дозволами на вирубку або викликати  поліцію, якщо вони запідозрять незаконність такої вирубки.

Щодо вивозу сміття, то у 2016 р. було укладено 1342 договори  з населенням та 74 з установами, підприємствами і магазинами. Вивезено 2950 кубів ТПВ. Ліквідовано 40 стихійних сміттєзвалищ ( в основному, будівельне сміття) загальною масою 40 тон. За вивіз ТПВ підприємство отримало 65, 73 тис грн.( від запланованих 100 тис грн).

На 2016 рік було заплановано майже 3 млн грн. надходжень до ворзельського комунального підприємства . Натомість надійшло на 1 млн 140 тис менше. Левину долю ненадходжень склала реконструкція водогонів ( замість 1 млн 471 тис грн. виконано робіт лише на 393 тис грн); 35 тис грн. недоотримало підприємство від підприємців, які, підписавши договори, не платять за вивіз сміття.

Разом з тим було і перевищення доходів від запланованих. Так за оренду землі замість 207 тис грн. надійшло 257 тис. За кронування та зрізку дерев замість 200 тис грн. надійшло майже на 50 тис більше.

Виявилось також, що монтаж штучної ялинки обійшовся бюджету 20 тис грн.

Комунальне підприємство, на виділені селищною радою кошти, планує придбати у цьому році трактор з комунальним обладнанням. У планах також придбання подрібнювача гілля та листя. Це зменшило би витрати на їх вивіз та утилізацію, дало можливість виготовляти пелети.

Сесія замінила слово «технік з благоустрою» на слово «інспектор з благоустрою», який тепер наділений повноваженнями складати приписи та протоколи в разі адміністративних порушень вимог Правил благоустрою Ворзеля ( від 08. 10. 2012 р).

Було запитання щодо розробки генплану. Селищний голова Лариса Федорук  повідомила, що земельна комісія вивчає ситуацію, до кінця цього місяця буде підготовлений  своєрідний профіль громади, пройдуть обговорення.  Потрібно буде визначитися чи Ворзель залишатиметься курортом, чи це буде туристично-рекреаційна територія, чи просто населений пункт, як пропонувалося колись в проектах розробки генплану. Для цього буде створена комісія по розробці стратегії розвитку території. Щоб питання вивчати комплексно, у комісію будуть включені представники  різних галузей.

Данута КОСТУРА

Popularity: 3% [?]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code